Osallistuin viime lauantaina Vantaan Vihreiden syyskokoukseen ja pikkujouluihin, missä minut valittiin mukaan Vantaan Vihreiden hallitukseen tulevalle kaudella. Pari viikkoa aiemmin sain taas kunnian ottaa vastaan Länsi-Vantaan Vihreiden puheenjohtajuuden vuodelle 2023. Lähes koko ikäni Länsi-Vantaalla asuneena ja kasvaneena, paikallisyhdistyksessä toimiminen täällä on minulle luontevaa.

Uudet hallitustoimet vihreiden paikallisyhdistyksissä tarkoittavat samalla myös sitoutumista tulevan eduskuntavaalikampanjan suunnitteluun ja toteutukseen paikallistasolla. Vantaaltakin löytyy monipuolinen kattaus erilaisia eduskuntavaaliehdokkaita, keiden kampanjoita paikallisyhdistysten tulee parhaansa mukaansa tukea. Yhteistyötä on tehtävä myös muiden Uudenmaan ehdokkaiden ja paikallisyhdistysten kanssa.

Aiemmista vaaleista poiketen harva yhdistysaktiivi on itse mukana ehdokkaana, mikä luo omat haasteensa.  Jäsenten aktivointi ja auttavien käsien haaliminen kampanja-avuksi on kuitenkin tärkeää vihreiden vaalimenestyksen takaamiseksi. Paikallisyhdistyksen vastuulla on mm. markkinatapahtumien käytännönjärjestelyt ja apuja tarvitaan mm. vaaliesitteiden jaossa. Useiden peräkkäisten vaalien suma, vapaa-ajan kiireet ja ajankäytön priorisointi ymmärrettävästi vaikuttavat mahdollisuuksiin olla eduskuntavaaleissa mukana. Kaikki apu on kuitenkin tervetullutta. Mukaan voi myös lähteä myös osallistumalla suoraan jonkun ehdokkaan tukijoukkoihin.

Pisimmällä eduskuntavaalikampanjoiden suunnittelussa olemme kuitenkin Talous Vihreiden kanssa, missä olen hallituksen jäsenenä nostamassa esille yrittäjyys- ja talousteemoja. Toistaiseksi olemme kuvanneet metsälahjoituskampanja- videon sekä julkaisseet useamman mielipidekirjoituksen eri lehdissä, missä yhdistyksemme omat eduskuntavaaliehdokkaamme ovat olleet pääosissa. Julkaisuja on luvassa lisää jo lähiaikoina. Lisäksi vaalikampanjavideoiden kuvaukset ovat käynnistymässä alkuvuodesta. Tavoitteena on, että vihreät nähdään tulevissa vaaleissa taloususkottavana puolueena ja vastuullisena vaihtoehtona myös kokoomukselle.

Eduskuntavaalit tulevat pitämään yhdistysaktiivit kiireisinä tulevat viikot ja kuukaudet. Jokaisessa yhdistyksessä päätökset kampanjointiin osallistumisesta tehdään kuitenkin erikseen ja henkilökohtaisella tasolla. Itse tulen osallistumaan vaaleihin nimenomaan yhdistyksissä työskentelyn kautta sekä osallistumalla valikoitujen julkaisujen kirjoittamiseen, kuitenkin henkilökohtaisten aikataulujen sallimissa rajoissa. Toivotan menestystä vaaleihin kaikille vihreille eduskuntavaaliehdokkaille!